2017. december 19., kedd

The Phenomenal One - 1. rész - Út a hírnév felé

A The Phenomenal One egy három részes összefoglaló napjaink egyik legmeghatározóbb alakjáról a profi pankráció világából. Az első rész AJ Styles karrierjének kezdeti éveit foglalja össze.


Gyermekkor
Allen Neal Jones 1977. június 2-án látta meg a napvilágot Marine Corps Base Camp Lejeune-ben, Észak-Karolinában. Allen szegény családban nőtt fel, édesapja tengerészgyalogos volt, de mellette az italt sem vetette meg. A család később Georgia-ba költözött Gainesville-be. AJ itt végezte el a középiskolát a Johnson High School-ban 1996.-ban. A középiskola után felvették a Dél-Karolinai Anderson kollégiumba, ahol testnevelést tanult. A labdarúgás, kosárlabda és baseball mellett a birkózás is felkeltette az érdeklődését. A tavaszi szünetben elment a főiskolából, hogy kipróbálhassa a szakmai birkózást, mert a barátai is ezt csinálták. Meg akarta tudni, hogy alkalmas-e a feladatra. Ekkor tudatosult benne, hogy a profi birkózás egy nagyszerű dolog lehet a számára. Jövedelme kiegészítésként a pázsitok kaszálásával és mentőautó sofőrként dolgozott. Mivel a család nem engedhette meg magának a kábelcsatornákat a TV-ben, nem láthatta a WWE, és a WCW adásait. Egyedül a Georgia Championship Wrestling  adásait tudta nézni, azt is csak korlátozott mennyiségben. AJ keresztény vallású.

A kezdeti birkózó karrier
AJ-t Rick Michaels kezdte el kiépezni, és 1998-ban debütált a grúziai National Championship Wrestling-nél (NCW). 1999. augusztusában megnyerte a szervezet televíziós bajnokságát. 1999-től 2001.-ig kisebb független cégeknél lépett fel, mint például a Great Canadian Wrestling, All Pro Wrestling, United Wrestling Federation, One Pro Wrestling, Game Changer Wrestling, Valhalla Pro Wrestling, és az International Wrestling Cartel. 1999 decemberében az NCW egyesült az NWA Georgia-val, és létrejött az NWA Wildside. Alan ekkor felvette az AJ Styles nevet. Miután aláírt az NWA-TNA-vel csak alkalmakként lépett fel. 2001. október 26.-án Styles részt vett az All Pro Wrestling King of Indies versenyén. Itt Christopher Daniels a negyeddöntőben kiejtette. 2001. november 13.-án Styles az X Wrestling Federation (XWF) -nél debütált, és Billy Five, Christopher Daniels, Juventud Guerrera, Kid Kash, Prince Iaukea, Psicosis és Quick Kick voltak az ellenfelei az XWF Cruiserweight Championship címért vívott küzdelemben.
2002. február 24-én AJ debütált az ausztrál World Wrestling All Stars szervezetnél (WWA) ahol  Christopher Daniels, Low Ki, Shark Boy, Super Nova és Tony Mamaluke ellen vívott mérkőzéseket. Április 12.-én a Styles legyőzte Nova-t és megszerezte a WWA International Cruiserweight Championship címet. Június 15.-én AJ fellépett a Game Changer Wrestling-nél, és elindult a Jersey-J Cup bajnokságon. Az első fordulóban Styles legyőzte Qenaan Creed-et, majd a negyeddöntőben nyert Colt Cabana ellen. Az elődöntőben Reckless Youth-től azonban vereséget szenvedett, és kiszállt a versenyből. Októberben Styles az Egyesült Királyságba utazott, és 13.-án debütált a Frontier Wrestling Alliance-nál (FWA) , de Jonny Storm ellen elvesztette a debütáló mérkőzését.

World Championship Wrestling (WCW)
Az atlantai világbajnoki birkózó szövetkezet (WCW) felfigyelt AJ Styles-ra, és 2001 elején felkínáltak neki egy szerződést. Ekkor nevét megváltoztatta Air Styles-ra és Air Paris-al egy csapatot alkotva megalapították az Air Raid-et. A csapatok legjelentősebb WCW szereplése a Nitro 2001 március 15.-ei epizódjában volt, ahol megmérkőztek a WCW Cruiserweight Tag Team Championship versenyén. Ezt Elix Skipper és a Kid Romeo nyerték meg.

World Wrestling Federation (WWF)
Styles 2002.-ben a World Wrestling Federation-nél (WWF) két mérkőzést kapott, egyet a január 26-i epizódban The Hurricane ellen, és egyet a január 27-i epizódban, ahol legyőzte Rico Constantino-t. Áprilisban egy fejlesztési megállapodást ajánlott fel neki a WWF de ehhez az Ohio-i Cincinnati-be kellett volna költöznie, ahol a Heartland Wrestling Association (HWA) fejlődési területe található. AJ nem élt ezzel a lehetőséggel.

Ring of Honor (ROH)
AJ a 2002-es Night of Appreciation eseményen debütált a Ring of Honor-nál, ahol rögtön a főöv közelében találta magát. Miután nem nyerte meg a címet, megkapta az első számú kihívó jogot. 2003. februárjában a One Year Anniversary adáson Styles, Low Ki és Paul London megküzdött egymással, amelyet London nyert meg. Ezután Styles összeállt Amazing Red-el, és legyőzték Christopher Daniels és Xavier párosát, és ezzel elnyerték a csapatbajnoki címeket. Később célba vette a ROH világbajnoki címét, amit Jimmy Rave uralt. Daniel Bryan-t legyőzve meg is kapta az első számú kihívó jogot.

Feud Jimmy Rave-vel (2005-2006)
2004-ben a TNA visszahívta a szerződéses birkózóit a ROH-tól. 2005-ben AJ visszatért a Ring of Honor-hoz, hogy megküzdjön Jimmy Rave-el, aki azzal vádolta őt, hogy ellopta a Styles Clash-et. (amit Rave, Rave Clash-nek hívott) A Rave-vel és a The Embassy-val folytatott harca során Styles szövetséget kötött a Generation Next-vel, akik szintén a The Embassy-val álltak szemben. A Glory by Honor IV-en AJ legyőzte Rave-et, azzal a kikötéssel, hogy a vesztes többé nem használhatja a Rave / Styles Clash-et a Ring of Honor-ban. Később Styles legyőzte Austin Aries-t, akit a The Embassy még meg is támadott a show után. A The Embassy-val folytatott harcok után AJ a bajnoki cím megnyerését tűzte ki céljául. A Tribute Night of Night adáson Christopher Daniels és Matt Sydal ellen egy háromemberes mérkőzésen alul maradt Daniels ellen. Később kapott egy lehetőséget Daniel Bryan ellen a ROH világbajnoki címéért, de Daniel-t nem sikerült legyőznie. AJ ezután összeállt Matt Sydal-el, hogy legyőzzék a ROH Tag Team bajnokokat, de nem sikerült nekik. Egy rövid kihagyás után Styles a Death Before Dishonor IV-en legyőzte Davey Richardsot. Ezt követően visszatért a Time to Man Up-ba, és kikapott Samoa Joe-tól. Egy felvett promócióban Styles azt mondta, hogy a mérkőzés után több hónapot is ki kell hagynia, azonban a ROH kommentátorai folyamatosan az utolsó meccseként tekintettek erre, és tisztelettel beszéltek róla.

The Phenomenal One - 2. rész - Egy elképesztő karrier a TNA-ben   hamarosan...

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal