2017. december 25., hétfő

The Phenomenal One - 2. rész - Egy elképesztő karrier a TNA-ben

A The Phenomenal One 2. részében AJ Styles a TNA szervezetnél eltöltött 12 évét foglalja össze.

 
Az NWA világbajnoki cím (2002-2004)
2002. májusában a TNA szerződést kötött AJ Styles-al. AJ számára hamar érkezett a siker, Jerry Lynn-t és Low Ki-t legyőzve, elhódította a cég X-Division bajnoki címét. A következő nagyobb áttörés a karrierjében az NWA World Tag Team Championship cím megszerzése volt. Jerry Lynn-el közösen legyőzték Bruce és Lenny Lane csapatát. Augusztus 7.-én Low Ki megszerezte Styles X-Division övét egy háromemberes meccsben, amin Lynn volt a harmadik résztvevő. A következő héten, ő és Lynn  Jeff Jarrett és Ron Killings csaptát győzte le, de rá egy héttel már Lynn volt az ellenfele egy Falls Count Anywhere mérkőzésen, amit Lynn nyert meg. Ezt követően jött egy NO DQ összecsapás amin AJ győzött, végül pedig jött egy Iron Man meccs, ahol mindketten háromszor kopogtatták ki a másikat. Augusztus 28.-án Jerry megszerezte az X-Division címet, legyőzve Low Ki-t és Styles-t egy létra mérkőzésen. Styles a következő hetekben továbbra is Lynn-el folytatta a feud-ját. 2003.-ban AJ az NWA World Heavyweight Champion cím megszerzését tűzte ki céljául és február 19.-én szembenézett Jeff Jarrett-el, aki azonban legyőzte. A meccs után Styles rajongók kedvence lett. Június 4.-én újra esélyt kapott és sikerült legyőznie a bajnok Jarrett-et valamint Raven-t ezzel pedig megszerezte az NWA World Heavyweight Championship címet. Ezzel ő lett a szervezet első TNA Triple Crown győztese. Ezt követően AJ számtalan embert legyőzve októberig viselhette a bajnoki övet, azonban 22.-én Jarrett visszahódította tőle. Innentől újra face karakter lett, Jarrett pedig heel turnt vett. November 12.-én Sting-el egy csapatot alkotva megküzdött Lex Luger és Jeff Jarrett párosával. 2004. év elején Don Callis arra kényszerítette őt, hogy Abyss-el együtt vegyen részt egy NWA World Tag Team bajnoki címért vívott mérkőzésben Kevin Northcutt és Legend párosa ellen. Styles megnyerte a címeket, annak ellenére, hogy Abyss cserben hagyta. A következő hetekben AJ, Abyss ellen vívott meccseket, majd március 17.-én Abyss legyőzte a Styles-t, és ezzel ő lett az NWA világbajnoki cím első számú kihívója. Vince Russo április 21.-én adott AJ-nek egy Steel Cage meccset Jeff Jarrett ellen, ahol Styles legyőzte a bajnokot, és ezzel másodjára tudhatta magáénak az NWA világbajnoki címét. Ron Killings volt az aki elhódította tőle az övet, igaz neki Jarrett is a segítségére sietett.

Vissza az X-Divízió élére (2004-2007)
AJ miután elvesztette az NWA világbajoki címet, visszatért az X-Division részleghez, ahol rögtön meg is nyert egy négyemberes mérkőzést, amivel megkapta a kötelező kihívó jogot Kazarian ellen. Az Impact június 9.-ei epizódjában le is győzte Frankie Kazarian háromszoros bajnokot. A következő hetekben Kid Kash és Dallas ellen vívott meccseket, és mellette sikeresen megvédte az övét is Kazarian ellen, egészen július 28.-ig. Ekkor AJ elbukta az övet. Ettől kezdve számos mérkőzése volt Kid Kash-el, majd jött a Petey Williams elleni feud. A Final Resolution PPV-n jött meg az áttörés, ahol Styles negyedik alkalommal nyerte el az X-Division bajnoki címet egy Ultimate X meccsben, legyőzve Chris Sabin-t és az aktuális bajnok, Petey Williams-t. AJ a 2005-ös évet Christopher Daniels elleni meccsekkel kezdte. A Destination X adáson Daniels el is hódította a bajnoki címet Styles-tól egy Ultimate X meccsben, ahol Ron Killings és Elix Skipper is szerepelt. Majd jött a Lockdown, ahol legyőzve Abyss-t, ő lett az NWA World Heavyweight bajnokság első számú kihívója. Styles a Hard Justice PPV-n Jeff Jarrett-től elhódította az övet, és ezzel harmadszorra tudhatta magának a világbajnoki címét. A Slammiversary-n azonban Raven legyőzte őt egy King of the Mountain mérkőzésen. Styles ezután belépett a TNA 2005 Super X Cup versenyébe, aminek a győztese egy első számú kihívójogot kapott az X-Division Champion címért. AJ legyőzte Matt Bentley-t a negyeddöntőben és Petey Williams-t az elődöntőben, de Samoa Joe-tól kikapott a Sacrifice PPV-n. Larry Zbyszko az akkori Director of Authority betette AJ-t a Christopher Daniels vs. Samoa Joe meccsbe, ahol egy elképesztő mérkőzést vívtak egymással. AJ Styles jött ki győztesen a dologból, és ezzel megszerezte az ötödik X-Division bajnoki címét. A Bound for Glory-n jött a visszavágó, ami újra egy 30 perces Iron Man meccs volt. AJ az utolsó másodpercekben még ki tudott osztani egy Styles Clash-t Daniels-nek, és ezzel sikeresen megvédte a címét a Fallen Angel ellen. A következő hónapban Styles megvédte a címét Petey Williams ellen. Végül a Turning Point-on Samoa Joe fosztotta meg a bajnoki övtől. Az Againts All Odds PPV-n rendeztek egy Ultimate X meccset hármójuk közzött, amit Daniels nyert meg. Győzelme nem tartott sokáig, ugyanis Joe vissza szerezte az övet tőle.
Miután Christopher Daniels kikapott Joe-tól, összeálltak AJ-vel és kétszer is elnyerték az NWA World Tag Team bajnoki címet. Az LAX csapata (Homicide és Hernandez) azonban megállította őket a Bound for Glory-n megrendezésre kerülő Six Sides of Steel mérkőzésen. November 2.-án Styles legyőzte Chris Sabin-t, és ezzel megkezdte  hatodik uralkodását az X-Divízióban. AJ nem sokáig viselhette a bajnoki övet, ugyanis november 16.-án Daniels újra megfosztotta a címtől. A Genesis PPV-n a Styles Christian Cage ellen volt mérkőzése, de hiába próbált neki Daniels segíteni, így sem tudott győzni. AJ a következő hetekben Rhino-val vívott meccseket.

Az új csapattárs Tomko, és csatlakozás a Front Line csapatához (2007-2009)
AJ létre hozta Christian Cage-el a Team Cage formációt, ami később Christian's Coalition lett. A Lockdown adásán kihívták a Team Angle csapatát, de nem sikerült őket legyőzniük. AJ ezután Tomko-val közösen megpróbálták legyőzni Abyss és Sting párosát a Victory Road-on, de nem sikerült nekik. A No Surrender PPV-n Styles és Tomko egy tíz csapatos mérkőzés győztesei lettek, és ezzel megszerezték a kihívó jogot a Team Pacman (Adam Jones és Ron Killings) csapata ellen a Bound for Glory-n. Styles-ék győzni tudtak, és megnyerték a TNA World Tag Team bajnokságot. Ezt követően legyőzték az LAX és a Steiner Brothers-t (Rick és Scott Steiner) is. Később Styles és Tomko véletlenül Kurt Angle-nek segített a Christian Cage elleni meccsében, így Angle megtartotta a világbajnoki címét. AJ belépett a Kurt Angle vezette The Angle Alliance-hez. Sokáig azonban nem maradt, ugyanis miután elvesztette a TNA World Tag Team bajnokságot Kaz és Super Eric ellen, Angle-el is megromlott a kapcsolata. A Slammiversary-n Styles legyőzte Angle-t, de a viszályuk folytatódott a Hardcore Justice-on, ahol AJ újra győzni tudott, de Sting a meccs végén megtámadta Styles-t. A Bound for Glory-n egy háromemberes mérkőzésben AJ, Christian Cage és a Booker T küzdött meg egymással, ahol Booker T lett a győztes.
Röviddel ezután jött el az a pillanat, ami az egész TNA-re hatással volt. Booker T, Kurt Angle, Kevin Nash és Sting megalapították a Main Event Mafia formációt. Styles-nak Samoa Joe volt a segítségére, hogy felvegyék a kesztyűt a MEM ellen. AJ és Joe a fiatalabb birkózók segítségével megalapították a The Front Line-t, hogy legyőzzék a Main Event Mafia csapatát, ahova idő közben Scott Steiner is csatlakozott. Styles megpróbálta elvenni Sting világbajnoki címét a Final Resolution-on, de nem sikerült neki. Angle a 2009. január 22.-ei epizódban megesküdött, hogy véget vet Styles karrierjének, és erre egy asztal mérkőzésen került sor, ahol Styles megsérült. Az All Against All Odds PPV-n azonban AJ visszatért, és megtámadta Booker T-t, és ellopta TNA Legends övét. Ezután Styles legyőzte Booker T-t és hivatalosan is megszerezte a TNA Legends Champion címet. Ezzel AJ Styles lett az első TNA Grand Slam bajnok. A Victory Road adáson Kevin Nash fosztotta meg a Legends Champion címtől. A vereséget követően Styles a "Best of Three Series" három részből álló versenysorozaton vett részt, ahol az első fordulót megnyerte, de a következő kettőn már nem tudott győzedelmeskedni.

TNA World Heavyweight Champion (2009-2010) 
Augusztusban Sting eltervezte, hogy visszavonul a profi birkózástól, és úgy gondolta AJ-nek kell a világbajnoki címet megszereznie. A No Surrender-en jött el a pillanat, mikor Matt Morgan, Hernandez, Sting és az aktuális bajnok Kurt Angle ellen AJ megszerezte a TNA World Heavyweight Champion címet, véget vetve Kurt Angle uralmának. Sting kért egy utolsó mérkőzést AJ-től, amin az Icon igaz alul maradt, de mégis óriási tisztelettel viselte, hogy nem tudott győzni a búcsú meccsén. Ezt követően AJ-t valaki megtámadta, akire ő azt hitte, hogy biztos Samoa Joe vagy Christopher Daniels lehetett. A következő hónapban Styles megvédte az övét Desmond Wolfe, Daniels, Kurt Angle, valamint a rejtélyes támadó, Tomko ellen is.
A 2010-es évben mikor Hulk Hogan és Ric Flair megérkeztek a céghez AJ heel fordulatot vett. Flair mindenben segített a bajnoknak, teljesen a fiatalkori énjére kezdte formálni. A Genesis PPV-n AJ legyőzte Kurt Angle-t, Flair segítségével, de a visszavágón Hulk Hogan megígérte Angle-nek hogy Ric Flair nem avatkozhat bele a mérkőzésbe, különben AJ át kell hogy adja a címet Angle-nek. AJ újra legyőzte Kurt Angle-t igaz szintén egy nem tiszta mérkőzésen. Az All Against All Odds PPV-n Styles legyőzte Samoa Joe-t, újra Flair segítségével. Márciusban AJ és Ric Flair egy csapatot alkotva megküzdöttek  Abyss és  Hulk Hogan párosával. Styles világbajnoki uralkodásának Rob Van Dam vetett véget. AJ 211 napig birtokolta a TNA World Heavyweight Champion övet, ez akkor abszolút rekordnak
számított.

Fortune (2010-2012)
AJ miután nem tudta visszahódítani a bajnoki címét Rob Van Dam-től, Ric Flair dühében Kazarian-t fogadta legújabb üdvöskéjévé. Styles ezt nem nézte jó szemmel, és megpróbálta lenyűgözni a mentorát, de miután nem sikerült legyőznie Jay Lethalt, Flair elrendelte, hogy inkább menjen haza. A Slammiversary-n újra megpróbálta meggyőzni Flair-t, hogy le tudja győzni Lethal-t, de a siker megint elmaradt. Ezután Ric Flair eltervezte, hogy megalapítja a Four Horseman-t a TNA-ben is, igaz itt  Fourtune néven. A csapat tagjai AJ Styles, Desmond Wolfe, Kazarian, Robert Roode és James Storm voltak. Flair közölte a tagokkal, hogy mindegyiküknek bizonyítania kell, ha a csoportban akarnak lenni. Styles és Kazarian bebiztosították a helyüket azzal, hogy legyőzték Samoa Joe-t és Rob Terry-t. A július 22.-ei epizódban AJ elhódította Terry-től, a Global Champion címet (korábban a Legends Champion volt a neve). A következő héten Styles-ék ezt az övet újra átnevezték TNA TV Champion címre. A Fourtune egy apró névváltozáson ment át, és az új Fortune nevű alakulat az EV 2.0-val kezdett feudba. Styles legyőzte az EV 2.0 vezetőjét, Tommy Dreamer-t egy I Quit mérkőzésen a No Surrender-en.
A PPV után a Fortune szövetséget kötött Hulk Hogan és Eric Bischoff Immortal csapatával. A következő hónapban AJ elvesztette a TV bajnoki címét Douglas Williams ellen, de Doug belépett a Fortune-be. Majd jött a nem várt fordulat. Az eddig heel csapat februárban face turn-t vett, és közbeavatkozott a Mr. Anderson és Jeff Hardy közötti TNA World Heavyweight Championship címért vívott meccsbe. AJ segített Anderson-nak és megtámadta Jeff Hardy-t. Flair, a csapat alapítója nem volt jelen ekkor, ugyanis sérülés miatt kihagyásra kényszerült. Miután február 17.-én visszatért, konfliktusba került AJ-vel aki a tudta nélkül támadta meg az Immortal tagjait. Ezt követően AJ megküzdött Ric Flair-el és Hardy-val egy három emberes Street Fight mérkőzésen, ahol a tanítvány legyőzte korábbi mentorát. Nem sokkal később AJ megsérült, miután Bully Ray egy asztalba dobta, de a Lockdown PPV-n visszatért, megtámadta Ray-t, és segített a Fortune-nek legyőzni az Immortal-t. Ezután megküzdött Tommy Dreamer-rel, aki csatlakozott az Immortal-hoz, hogy megmaradjon a munkája. A TNA ekkortájt váltott márkanevet, és Impact Wrestling névre keresztelték át a céget. Május 26.-án Styles és Daniels legyőzték Ray és Dreamer párosát. A feud a Slammiversary IX-en ért véget, ahol Ray legyőzte Styles-t egy Last Man Standing mérkőzésen. AJ újra feudba kezdett régi riválisával, Christopher Daniels-el. A Bound for Glory-n Styles legyőzte Daniels-t egy I Quit mérkőzésen. Ezután AJ megpróbálta megszerezni a TNA World Heavyweight Champion címet Bobby Roode-tól a Turning Point-on, és a Final Resolution-on, de nem sikerült neki. Az újévben már csak Kazarian-al közösen voltak a Fortune tagjai, de ez a kapcsolat nem tartott sokáig, ugyanis Frankie elárulta AJ-t, és inkább Christopher Daniels-t választotta csapattársául.

A búcsú (2012-2013)
Miután a korábbi Fortune tagok egymás ellen fordultak, Styles többször megküzdött Kazarian és Daniels párosával. AJ-nek Mr. Anderson volt a segítségére, a Victory Road-on és a Lockdown PPV-n Daniels-ék ellen. Később kiderült, hogy Kaz nem akarta elárulni AJ-t, de miután megtudta, hogy mit titkol muszáj volt megtennie. Daniels fényképeket mutatott be, amin Styles és a TNA elnöke, Dixie Carter szerepel. A Sacrifice-on Daniels és Kazarian újra megküzdött AJ-vel, akinek akkor Kurt Angle volt a csapattársa. Május 31.-én Styles legyőzte a Fallen Angel-t, de ez után Daniels és Kazarian lejátszottak egy telefonbeszélgetést Styles és Carter között. A Slammiversary-n AJ és Angle legyőzte Daniels és Kazarian párosát, és megszerezték a TNA World Tag Team Champion címet. Az Impact Wrestling június 21.-ei epizódjában Styles és Carter feltárta a titkukat. Kettőjük között nem volt semmilyen viszony, csak segítettek egy függő, terhes nőnek, Claire Lynch-nek, hogy leküzdje a problémáit. A következő héten Daniels és Kazarian elhódította a Tag Team bajnoki övet AJ és Angle párosától. Ez után Daniels azt állította, hogy AJ és Carter csak félig mondták el az igazságot, ugyanis Styles az apja Clair még meg nem született gyerekének. AJ legyőzte Daniels-t egy Last Man Standing meccsen a Destination X-en, majd megszerezte a jogot arra, hogy apasági tesztet kapjon Claire Lynch-től, hogy bizonyítsa, nem ő a gyerek apja. A következő héten kiderült, hogy Claire valójában nem is volt terhes, az egész sztorit  Daniels és Kazarian találta ki. Styles a 2012-es Bound for Glory Series-ben is elindult, de Samoa Joe kiejtette a versenyből. A No Surrender és a Bound for Glory PPV-n AJ és Kurt Angle megpróbálta elhódítani a TNA World Tag Team bajnoki címet Daniels-éktől, de nem sikerült nekik. December 9.-én AJ végül legyőzte Christopher Daniels-t a "Final Match" mérkőzésen. Ez után Styles kijelentette, hogy belefáradt a helyes cselekedetekbe, és ezt követően csak a saját dolgával akar foglalkozni. 2013 februárjában az Impact Wrestling elindított egy videó sorozatot, amiben az AJ-hez közel álló személyek, köztük a felesége nyilatkozott Styles jelenlegi helyzetéről. AJ új stílust vett fel, a szakállát és a haját megnövesztette, valamint fekete kabátban tért vissza március 14-én az Impact Wrestling-hez. Először megakadályozta Daniels-t és Kazarian-t mikor megtámadták James Stormot, de végül ő is a Cowboy ellen fordult. Április 18.-án James Storm ellen megnyerte a visszatérő meccsét, egy úgy Calf Killer befejező mozdulattal. Ez után Kurt Angle-el kezdett feudba, aki nem nézte jó szemmel, hogy AJ az Aces&Eights-hez akar csatlakozni. A Bully Ray vezette csapat felkérte
Styles-t, hogy legyen a csoport tagja, amit AJ el is fogadott, de pár pillanat múlva hátba támadta a tagokat, ezzel jelezvén, hogy ő nem áll be senkihez. A 2013-as Bound for Glory Series-en AJ újra elindult, de sokáig a tabella végén szerepelt. Majd jött a nem várt fordulat, az Aces&Eights vs. MEM meccs előtt AJ csatlakozott ötödik tagként a Sting vezette Main Event Mafia csapatához. Ezen a mérkőzésen AJ legyőzte Devon-t akinek így el kellett hagynia a céget. Styles a meccset követően elmondta, hogy  nem csatlakozott a Main Evet Maffia-hoz. AJ a kezdeti nehézségek után megnyerte a Bound for Glory Series-t. Ekkor azonban eljött az a pillanat, amire senki nem gondolt volna, AJ bejelentette, nem kötött szerződést az Impact Wrestling-el. Ezért Dixie Carter megharagudott rá, és azt mondta neki, hogy Styles sosem volt egy nagy birkózó. A Bound for Glory-hoz vezető hetekben AJ továbbra is megjelent a Impact Wrestling adásain, annak ellenére, hogy nem volt szerződése a céggel. A Bound for Glory-n a kötelező kihívó AJ le tudta győzni Bully Ray-t, akinek az Aces & Eights és Carter is a segítségére volt, és ezzel másodjára sikerült megnyernie a TNA World Heavyweight Championship címet. A visszavágón Ray nem tudta visszaszerezni tőle a bajnoki övet, majd AJ visszautasította Carter új szerződési ajánlatát, és elhagyta az Impact Wrestling-et. A bajnoki övet azonban magával vitte, de a cég azóta már egy új bajnokot avatott, Magnus személyében. December 2.-án Styles visszatért az Impact Wrestling-hez, hogy szembenézzen Carter-el és Magnus-al. Mivel mindketten a cég bajnokának tartották magukat, rendeztek egy címegyesítő mérkőzést, amin Sting próbált segíteni AJ-nek de a NO DQ meccsen többen közbeavatkoztak, és így végül Magnus lett a győztes. Ez volt AJ Styles utolsó mérkőzése az Impact Wrestling-nél. December 8-án bejelentették, hogy AJ és a cég közötti szerződési tárgyalások sikertelenek voltak, és AJ Styles 12 év után elhagyta az Impact Wrestling-et.

The Phenomenal One - 3. rész  - Fent a csúcson        hamarosan...

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal