2017. október 16., hétfő

TNA History: The Golden Era - 1.rész - The Immortals

A TNA History: The Golden Era egy két részes összefoglaló az Impact Wrestling egyik legsikeresebb korszakáról, amire minden TNA rajongó szívesen emlékszik vissza, és amire az is felfigyelt, aki még előtte soha nem követte a cég történéseit. Az első rész Hulk Hogan TNA-hez való szerződéséről, valamint az Immortals és a Fortune időszak bemutatásáról szól. Kellemes nosztalgiázást hozzá.

Fotó: DeviantArt
2009. október 27.-t írunk. Ezen a napon egy jelentős változás vette kezdetét a WWE konkurens cégének történetében. A TNA és Dixie Carter bejelenti, hogy Hulk Hogan szerződést kötött a szervezettel. Az aláírásra a Madison Square Gardenben tartott sajtótájékoztatón került sor, aminek a felvételei az IMPACT! október 29.-ei epizódjában láthattak a rajongók. 2009. december 5.-én Hogan bejelenti, hogy 2010. január 4.-én fog debütálni a TNA-ben, egy különleges élő, három órás, hétfői IMPACT! epizódban, hogy felvegye a versenyt a WWE  RAW műsorával. Az IMPACT!  január 4.-ei epizódjában meg is történt amire minden pankráció rajongó várt, és azóta sem történt ekkora debütálás a cég történelmében. Hulk Hogan besétált az Impact Zone-ba. Jeff Hardy is ezen az adáson tért vissza a TNA-hez. Az este folyamán megjelentek a korábbi nWo tagok is, Kevin Nash, Scott Hall és Sean Waltman, hogy alapítsák újra régi formációjukat, de Hogan nem akart csatlakozni hozzájuk, inkább Eric Bischoff-al az oldalán próbálta fellendíteni a cég sikerét. Ugyanazon estén a legendás Nature Boy Ric Flair egy fehér limuzinból kiszállva csatlakozott a TNA roster-jéhez. A dolgok úgy alakultak, hogy Hogan felkarolta Abyss-t, olyannyira, hogy még a Hall of Fame gyűrűjét is neki adta.
Eközben Ric Flair szárnyai alá vette AJ Styles-t, és a régi önmagára szerette volna formálni a karakterét. A január 21.-ei adáson Kurt Angle megküzdhetett AJ Styles-al a nehézsúlyú bajnoki övért, de Flair segített AJ-nek, ezért Angle dühében leköpte Hulk Hogan-t és mondta neki, hogy menjen vissza a WWE-be. Hogan-ék célja az volt, hogy legyőzzék Styles-t és Flair-t, és ebben Jeff Hardy is segítségükre volt. Létrejött a Team Hogan amibe csatlakozott Jeff Jarrett és a visszatérő Rob Van Dam is. Flair csapatához pedig Styles mellé odaállt a Beer Money (James Storm és Bobby Roode), Desmond Wolfe és Sting. Hogan és csapata legyőzte a Lockdown PPV-n megrendezett Lethal Lockdown mérkőzésen  a Team Flair-t. Az IMPACT! Április 26.-ai epizódjában Flair-t legyőzte Abyss, amikor Flair és Hogan WWE Hall of Fame gyűrűi volt a tét, és ennek eredményeképpen Flair elvesztette a gyűrűjét. A következő héten Hogan odaadta a gyűrűt Jay Lethalnek, aki tiszteletből visszaküldte Flair-nek. Ez azonban nem volt elég Flair számára, aki megtámadta Lethal-t a Flair csapat tagjaival együtt. A csapat történetében elérkezett egy törés, ugyanis AJ Styles elvesztette a TNA World Heavyweight bajnokságot  Rob Van Dam ellen, és nem is sikerült neki visszaszerezni. A Június 17.-ei epizódban Flair bejelentette, hogy újra alapítja a Fourtune-t, akinek a tagjai AJ Styles, Kazarian, Bobby Roode, James Storm és Desmond Wolfe lesznek. Mindeközben Abyss és Hogan kapcsolta megromlott. Abyss azt állította, hogy egy bizonyos entitás irányítása alatt áll, amelyet "Ők" -nek neveznek, és rövidesen a TNA-ba érkeznek. Abyss október 10.-én kezdte meg prófétálni az "Ők" megérkezését a Bound for Glory PPV-re, és megpróbálta megszerezni a TNA World Heavyweight Championship címet, úgy hogy brutálisan megtámadta Rob Van Dam-et, az aktuális bajnokot. A sérülés miatt Van Dam leadta az övét, Bischoff pedig el kezdett terveket szőni, hogy ki legyen az új bajnok. Sting gyanította hogy Bischoff készül valamire a háttérben, ezért megpróbálta megszerezni a nehézsúlyú címet. Összeállt Kevin Nash-el és látványosan ellen ment Hogan és Bischoff terveinek.
Elérkezett az év legnagyobb eseménye a Bound for Glory, amiről Hogan kénytelen volt hiányozni a hátműtéte miatt. Kurt Angle, Mr Anderson és Jeff Hardy küzdöttek a megüresedett bajnoki címért. A meccs végén olyan történt, amire senki nem számított. Először Bischoff érkezett egy székkel, hogy átírja a végeredményt, de mielőtt azt használni tudta volna, Hogan mankók segítségével megjelent a ringben, és odaadta a mankóját Jeff Hardy-nak, aki azt használta is. Mivel ez egy no DQ mérkőzés volt, Jeff Hardy ezzel a segítséggel megtudta nyerni a TNA World Heavyweight Championship címet. A következő IMPACT! adásban kiderült, hogy Bischoff becsapta Cartert és átírták a társaságot neki és Hogan-nak. Eközben Bischoff és Hogan megalapította az Immortal néven ismertté vált szövetséget Ric Flair Fortune csapatával. Kijelentette, hogy: Halhatatlanok vagyunk, és örökké élünk! A régi nehézsúlyú címet kidobta a kukába, és az új bajnokát, Jeff Hardy-t megajándékozta egy személyre szabott bajnoki övvel. Kiderült, Sting-nek egész végig igaza volt. Dixie Carter visszatért a november 25.-ei epizódban, és tájékoztatta Hogant és Bischoffot, hogy egy bíró az ő nevében eljárást indított a két fél ellen. Hogan 2010. december 21.-én egy gerinc műtéten esett át. Sting is egy rövid időre ott hagyta a szervezetet. Két héttel később Bischoff kijelentette, hogy az Immortal és a Fortune szövetségéhez a TNA összes övére szüksége van a Carter elleni támadásra. Az IMPACT! december 23-i kiadásában Ric Flair felbérelte Rob Terry-t, hogy átvegye Matt Morgan régi pozícióját, mint az Immortal és a Fortune  testőre.
A Genesis PPV-n a Fortune tagjai elnyerték a TNA X-Divízió és a TNA World Tag Team címeket, míg Abyss a TNA Televíziós övet szerezte meg, miután legyőzte Douglas Williams-t. Ugyanezen az estén Matt Hardy debütált a TNA-ben. A főmérkőzésen Mr. Anderson legyőzte Matt Morgan-t, de Eric Bischoff közbeavatkozott, aki Anderson fáradtságát próbálta kihasználni, és bejelentette, hogy meg kell küzdenie Jeff Hardy-val. Anderson legyőzte Hardyt, és ezzel ő lett az új világbajnok. A február 3.-ai epizódban Ric Flair nem tudott jelen lenni vállsérülése miatt. Ezen az estén a Fortune tagjai segítettek Mr. Anderson-nak a Hardy elleni mérkőzésében, és ezzel hátat fordítottak az Immortal-nak. AJ Styles elmondta, hogy nem engedi, hogy Eric Bischoff ugyan azt tegye a TNA-vel mint annak idején a WCW-vel tett. Ezért a tettéért Ric Flair úgy érezte, hogy elárulta a tanítványa, és bosszút akart rajt állni. A Február 13.-án megrendezett Against All Odds PPV-n Jeff Hardy visszaszerezte a TNA World Heavyweight címet Mr. Anderson-tól egy létra-mérkőzésen az Immortal legújabb tagjának, Hernandeznek köszönhetően. Hulk Hogan a rehabilitáció után 2011. március 3. án visszatért és a TNA új tulajdonosának nevezte magát.
Ezen az estén jött vissza Sting is, és rögtön le is győzte Jeff Hardy-t, megszerezve a TNA nehézsúlyú bajnoki címét. Majd jött a visszavágó a Victory Road PPV-n, ami mind Jeff Hardy karrierjét, mind a cég megítélését nagyban befolyásolta. Az a bizonyos három perces mérkőzés. Jeff bódult állapotban lépett a kötelek közé, de a műsorkészítőknek muszáj volt valamit lépniük, látták a színfalak mögött, hogy Hardy nincs olyan állapotban, hogy birkózni tudjon. Bischoff bement a meccs előtt a ringbe és szólt Sting-nek, hogy minél előbb vessen véget ennek a kínos szituációnak. Sting az első Scorpion Death Drop után teljes testsúlyával feküdt Hardy-ra, aki így nem tudott kijönni a tusból. Hardy-t az incidenst követően nem rúgta ki a cég, elvonóra küldték a korábbi bajnokot. A következő hónapban Hulk Hogan elkezdett utalni egy lehetséges mérkőzésre való visszatérésre, hogy szembenézzen a TNA világbajnokával, Sting-el. Jeff Hardy Immortal-ban foglalt pozícióját Bully Ray töltötte be. A Lockdown PPV-n április 17.-én megrendezett műsorában a Fortune tagok legyőzték az Immortal csapatát. A május 12.-ei epizódban Mick Foley-t kinevezték a cég Network tanácsadójának, aki az elmúlt hónapokban problémákat okozott az Immortal számára. Ez a sztori három hétig tartott, ugyanis Foley ott hagyta a promóciót.  A június 30.-ai Impact Wrestling adásban Scott Steiner csatlakozott az Immortalhoz. A következő héten Mr Anderson is belépett az Immortal-ba.
A Slammiversary PPV-n Sting elvesztette a bajnoki címet Mr. Anderson ellen. Ettől kezdve az Icon egy új megjelenést vett fel, arcát a Batman filmekben látható Joker karakteréhez hasonlóra festette, majd július 12.-én visszaszerezte a nehézsúlyú bajnoki övet. Szeptemberben azonban Kurt Angle, Hogan segítségével megfosztotta a címtől. Angle ezután Dixievel viszályba keveredett, és meg esküdött, hogy nem fogja hagyni, hogy valaha is visszakerüljön hozzá a cég irányítás. Az Immortal ezt követően Anderson-t kirúgta a csapatból. 2011. augusztus 20.-án Matt Hardy-t felfüggesztette az Impact Wrestling a rendőrségi ügye miatt. Sting az Impact Wrestling szeptember 15.-ei epizódjában legyőzte Ric Flair-t, ami után megmérkőzhetett Hogan-al a Bound for Glory-n. Október 4.-én bejelentették, hogy Hogan szerződést hosszabbított az Impact Wrestling-el, és ezzel együtt elfogadta Sting kihívását, és beleegyezett, hogy a céget visszaadja Dixie Carter-nek, ha Sting megnyeri a meccset. Hogan-t legyőzte Sting a Bound For Glory-n. A meccs után az Immortal megtámadta Stinget, de Hogan a rajongók nagy örömére Sting mellé állt, és közösen legyőzték az Immortal tagjait. Az est főmérkőzésén Kurt Angle legyőzte Bobby Roode-ot, és megtartotta a TNA World Heavyweight Championship címet.
A következő epizódban Hogan már a sárga és piros védjegyévé vált ruhát viselte újra, és elismerte a múltbéli hibáit. Angle soron követő ellenfele James Storm volt, akinek sikerült hosszú idő után először megnyernie a világbajnoki címet, azonban a bajnoki uralkodása mindösszesen egy hétig tartott, ugyanis barátja Bobby Roode elárulta, és megfosztotta az övtől.


Hogan egy kis időre távozott a cégtől, helyét Sting vette át az irányításban. Scott Steiner márciusban távozott a szervezettől, így már ő sem erősítette a fogyóban lévő Immortal-t. Március 29.-én Hulk Hogan visszatért az Impact Zone-ba, ekkor Sting átadta neki a vezetői pozíciót. Az április 15.-ei  Lockdown PPV után Eric Bischoff kénytelen volt elhagyni a TNA-t, miután a csapatát legyőzte a fia, Garett Bischoff által vezetett csapat az éves Lethal Lockdown meccsen. Májusban Ric Flair is otthagyta az Impact Wrestling-et. Itt ért véget ez a hosszan tartó időszak, és lezárult egy korszak, amire Immortal éraként emlékezünk vissza.

TNA History: The Golden Era - 2. rész -The Aces & Eights  hamarosan...

Ha még több Impact Wrestling tartalomra vágysz látogass el a Hungarian Impact News Facebook oldalára: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal