2017. november 8., szerda

IMPACT! 2017. November 5. - Bound for Glory Összefoglaló

Vasárnap este rendezte meg az Impact Wrestling a nagyszabású élő showját, a Bound for Glory-t. Az eseményen több bajnoki cím is terítékre került, kiteljesedett Bobby Lashley és Moose ellentéte a hatoldalú ketrecben, és visszatért a korábbi felfüggesztett világbajnok Alberto El Patron is.

A teljes adás itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Egy, a nap folyamán rögzített videóval indul az adás, amiben láthatjuk, hogy a korábbi bajnok Alberto El Patron megérkezik a kanadai Aberdeen Pavilon-hoz, az idei Bound for Glory-nak helyt adó létesítményhez. Josh Mathews és JB köszöntik a nézőket, és már kezdődik is az X-Division Championship mérkőzés.

Trevor Lee(c) vs. Dezmond Xavier vs. Matt Sydal vs. Sonjay Dutt vs. Garza Jr. vs. Petey Williams - X-Division Championship Match
Nem a megszokott X-Division típusú ütközetet láthattuk, ugyanis a szabályok egyszerre csak két embernek engedték, hogy a ringben küzdjenek. Petey Williams hatalmas népszerűségnek örvend a hazai közönség előtt, ellenben az aktuális bajnokkal, aki most egyedül érkezett az arénába. Remek mérkőzést hoztak a srácok, de ezt a high flyer részlegtől már megszokhattuk. A végsőkig kiszámíthatatlan volt a küzdelem, talán arra lehetett következtetni hogy hazai pályán Petey Williams-nek van a legnagyobb esélye a győzelemre. Mikor sikerül Xavier-en végrehajtania a befejező mozdulatát, a Canadian Destroyer-t, Trevor Lee rögtön reagál, és kilöki a kanadait a ringből. A földön fekvő Desmond-ot így a Carolina Caveman számoltatja ki, és sikeresen megvédi a bajnoki címét.

Egy rövid videóban láthatjuk, ahogy a bajnok Eli Drake és Chris Adonis megérkeznek a helyszínre, valamint egy pillanatra feltűnik a közönség soraiból a Global Forged tehetségkutató győztese Hakim Zane.

Taiji Ishimori vs. Tyson Dux
A Pro Wrestling NOAH birkózóját már nem először láthattuk az Impact Wrestling-nél, ugyanis a Super X tornán már megcsillantotta tehetségét. Akkor egészen a döntőig jutott, de Dezmond Xavier ellen alul maradt. Ishimori hozni tudta a kötelezőt, és egy 450 Splash-el sikerült megnyernie a mérkőzést. A meccs alatt a szurkolók között megjelent Laurel Van Ness, aki látszólag még mindig nem boldog  a Grado-val történtek után.

A backstageben Grado és Abyss találkozik egymással. Abyss fájdalmat akar okozni az este folyamán Grado-nak, aki a Mick Foley-tól kapott piros fekete kockás mellényben készül az esti összecsapásra.

Felcsendül Alberto El Patron zenéje, és a korábbi bajnokot több hónapos kihagyás után újra láthatjuk a hatszögletű ringben. Alberto elmondja, hogy boldog ma este, mert visszatért az Impact-be, de van ezzel egy kis baj. Amikor megérkezett az Impact Wrestling-hez, és elkezdett dolgozni, mindenkitől azt hallotta, hogy ő mennyire csodálatos, és olyan dolgokat hoz a szervezethez, amiket eddig még soha senki. Ő bele is tette a szívét és a lelkét a munkába, de a cégnél elhittek egy olyan hazugságot amiben ő ártatlan volt, és felfüggesztették. Megvonták a fizetést, és elvették tőle a bajnoki címét, így most egy papírbajnokuk van. Ezután kihívja a papírbajnokot, hogy most azonnal álljon ki az igazi bajnokkal. Majd elmondja, hogy a rajongók mellé álltak, de nem hogy azzal, még a hatóságok hivatalos jelentéseivel sem törődött a vezetőség. Miután bemutatta a menedzsmentnek, hogy nem csinált semmit, egyikük sem hívta fel, vagy írt neki üzenetet, és egyikük sem ment a házához, hogy megnézzék, minden rendben van-e vele. Majd elmondja, hogy ez a hely tele van gyávákkal, és vesztesekkel és JB-hez fordul, akire barátjaként tekintett, de nem emlékszik, hogy ő is felhívta volna. Borash elismeri, hogy valóban nem hívta fel, és nem is írt neki, de bocsánatot kér ezért tőle, és kezet ráznak. Majd mikor el akar menni a kommentátor pulttól, visszafordul és úgy fest megtámadja JB-t. Ezt azonban végül nem teszi meg, hanem csak annyit mond, hogy a ma este csodálatos lesz, és elhagyja az arénát.

Grado vs. Abyss - Monsters Ball Match
A ki figyelte bevonulásokat, észrevehette, hogy a szerkesztők véletlenül Allie nevét írták ki Abyss érkezésekor. Ez azonban semmit sem vett el a mérkőzés hangulatából, Grado meghazudtolva esetlen önmagát, helyt tudott állni a rajzszögek, szögesdrótok, és egyéb fájdalmat okozó eszközökkel teli mérkőzésen. Arra azonban nem számított, hogy a korábbi kiszemeltje, Laurel Van Ness pont most áll rajta bosszút. Majd miután elsötétedik a helyszín, megjelenik Rosemary, aki belefúj egy folyadékot Laurel arcába, és egy rövid ideig nosztalgikus élményben lesz részünk, ugyanis a volt Tag Team bajnok Decay két tagja újra egy ringben találja magát. Rosemary megpróbál segíteni korábbi csapattársának, de véletlenül Grado helyett, Abyss arcába fújja a vakító folyadékot, amire ő egy Chokeslam-el válaszol a lánynak. Grado még ezután próbálja menteni a menthetőt, de Abyss Black Hole Slam-jéből már nem tud kijönni.

A háttérben McKenzie Mitchelle interjút készít a Team Impact tagjaival. James Storm és Eddie Edwards izgatott az AAA csapat elleni mérkőzés előtt, de EC3 nem lelkesedik az örömtől, hogy újra együtt kell dolgozzon a korábbi ellenségével.

Team Impact (EC3 & Eddie Edwards & James Storm) vs. Team AAA ( Texano & Pagano & Fantasma)
Alig, hogy elkezdődik a mérkőzés Jeremy Borash bejelenti, hogy a következő IMPACT! adásban Eddie Edwards kockára fogja tenni a GHC bajnoki címét. Erre most kerül sor először Észak-Amerikában. Az AAA csapata láthatóan jobban együtt tud dolgozni kezdetben, ugyanez az Impact triójáról viszont már nem mondható el. EC3 nem hajlandó segíteni Edwards-nak, inkább elrántja a kezét mikor a bajnok cserélni szeretne. A Grand Champion később aztán rájön, hogy így nem nyerhetnek, és elfogadja Storm pacsiját. Carter a végén meghagyja Stormnak, hogy ő fejezze be a mérkőzést. A Cowboy ezt meg is teszi, és a Last Call Superkick mozdulattal legyőzi Pagano-t. EC3 félre teszi a kezdetbeli hangulatát, és együtt sörözve Storm-al ünnepeli a mexikói pankrátorokon aratott győzelmüket. 
A backstageben, McKenzie Mitchell interjút készít a Global Champion Eli Drake-el és társával Chris Adonis-al. Adonis elveszi a mikrofont McKenzie-től és elmondja, hogy Drake bajnokként fog ma távozni, majd Drake folytatja, hogy a Gravy Train, aminek ő a vezetője át fog menni Johnny Impact-en, és ő fog maradni továbbra is a bajnok. 

o.V.e(c) vs. LAX - Impact Tag Team Championship 5150 Street Fight Match
Mielőtt bevonulnának a csapatok, láthatjuk, hogy a háttérben megtámadtak valakit, aki le van takarva egy mexikói zászlóval. Az o.V.e megígérte, hogy segítségül fogják hívni egyik családtagjukat, de ekkor még nem lehetett sejteni, hogy pontosan ki áll a támadás mögött. Ahogy megérkeznek a srácok rögtön egymásnak is esnek, Jake Ortiz-al, Dave pedig Santana-val a közönség sorai között próbál harcolni. Egymás után törnek az asztalok és a székek, igazi No DQ mérkőzésben lehet részünk, amiben kivétel nélkül mindent használhatnak a felek. Mikor Ortiz arra készül, hogy Jake Christ-en végrehajt egy Piledriver mozdulatot a ring melletti asztalba, megjelenik a WWE NXT-ben ismerté vált Sami Callihan, aki elöszőr Konnan-t támadja meg, majd a ringsarokból Sanatana-t dobja a kordonra felfektetett létrába. Végül pedig Ortiz-on végrehajt egy Piledriver-t az asztalba, akit a csapatbajnokok így már könnyedén kikopogtatnak. Ezzel az ohioi testvérek megvédték a címüket, és immár Callihan is a csapatukat erősíti.

A színfalak mögött McKenzie Mitchelle interjút készít az utolsó Bound for Glory-jára készülő Gail Kim-el, aki bajnokként szeretne visszavonulni. Egy pillanatra fetűnik a nézők között Anthony Carelli (Santino Marella)

Sienna(c) vs. Gail Kim vs. Allie - Knockouts Championship Match
A két kihívó rögtön megtámadja Sienna-t, aki így gyorsan a ringen kívül találja magát. Mivel Gail elmondta, hogy a ringben nem barátkozik, egymásnak esnek Allie-vel, de közben Sienna is csatlakozik hozzájuk. Allie-t kihajítja a ringből, aki az acéllépcsőre esik. Ekkor Gail Kim meglátja a lehetőséget, és az Eat Defeat mozdulatát használva Sienna-n, megnyeri a mérkőzést, és sikerül hetedszerre is elhódítania a Knockouts Champion címet.

 
A backstageben Dean Lambert felkészíti Bobby Lashley-t és King Mo-t a Steel Cage meccsükre.
JB és Josh Mathews kommentátor asztalánál feltűnik Jimmy Jacobs, amire JB csak annyit felel, hogy nem érti mit keres itt Jimmy, mikor ő nem is dolgozik itt. Jimmy erre csak azt feleli, -ti csak azt gondoljátok. 

Moose & Stephan Bonnar vs. Bobby Lashley & King Mo - Steel Cage Match
Mikor Bobby Lashley és az MMA-s társai megérkeznek a ketrechez, már sejteni lehetett, hogy ez nem egy tiszta mérkőzés lesz. Moose meghívta testvérét az esti showra, aki egy rap szöveggel egészítette ki a korábbi NFL játékos bevonuló zenéjét. Lashley Bonnar-t, Moose pedig King Mo-t üti le rögtön a gong után, így a két birkózó egymásra tud koncentrálni. A UFC Hall of Famer Bonnar látszólag még mindig jó formában van, aki a vérző szemöldökű King Mo-n mutat pár fogást. A rutinos Bonnar felülkerekedik Mo-n, de az ATT-es srácok kinyitják a ketrec ajtaját, és segítenek a bajbajutott társukon. Moose azonban erre válaszként lerúgja Colby Covington-t, és egymaga néz szembe Lashley társaival. Az ajtónál álló King Mo-t kirúgja a ringből, és utána megy, hogy a ketrecen kívül folytassa a támadását, de ekkor Dean Lambert segít Mo-nak és miután vissza juttatja a kötelek közé, bezárja az ajtót. Így Bonnar egyedül marad, de Moose visszamászik a ringbe, viszont Bobby Lashley óriási Spear-je után már nem tud felállni, így a Walking Armageddon és a King Mo alkotta páros nyeri ezt a mérkőzést, igaz az American Top Team segítségével.

McKenzie interjút készít az esti főmérkőzés előtt Johnny Impact-el. A kihívó elmondja, hogy megpróbálták távol tartani a Global bajnoki címtől, de ő még mindig itt van. Az elmúlt tizenöt évben rengeteg áldozatot hozott, és a példaképeinek, aki Macho Man és az édesapja szeretné megnyerni a ma esti mérkőzést.

Eli Drake(c) vs. Johnny Impact - Global Championship Match
A bajnok természetesen nem egyedül érkezik, ott van vele társa Chris Adonis is, aki többször is megtámadja Johnny-t, mikor a bíró nem figyel oda. A mérkőzés közben a kommentátorok bejelentik, hogy Eddie Edwards csütörtöki kihívója a GHC bajnoki címért Fantasma lesz. Johnny az összes látványos mozdulatát beveti Drake ellen. Adonis a ring mellől próbál segíteni barátjának, ezért becsúsztatja neki a bajnoki övet, de Eli nem találja el vele a kihívót. Johnny sikeresen végrehajtja befejező mozdulatát a Starship Pain-t a bajnokon, de akkor váratlanul megérkezik Alberto El Patron, aki kirántja az épp számoló bírót a kötelek közül. Ekkor Impact kiugrik a ringből de Alberto helyett a bírót sikerül eltalálnia. Alberto először Johnny-t üti le egy székkel, majd bemegy a ringbe és a bajnoki övvel, leüti Eli Drake-et. Ezt követően a bírót és Johnny-t is visszalöki a szorítóba, és még egyszer leüti a kihívót az acélszékkel, majd végül Drake-et ráhúzza Johnny-ra. A bíró rászámol a magatehetetlen Johnny Impact-re, aki nem tud kijönni a tusból, így Eli Drake sikeresen megvédi a Global Champion címét.

Ha még több Impact Wrestling tartalomra vágysz, kövesd  a Hungarian Impact News Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók: ImpactWrestling

Címkék: , , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal