2018. január 9., kedd

The Phenomenal One - 3. rész - Fent a csúcson

A The Phenomenal One történet utolsó részében AJ Styles TNA-nél eltöltött 12 éve utáni időket foglalja össze, a Ring of Honor, a NJPW és a WWE szervezeténél egészen napjainkig.


Visszatérés a ROH-hoz, és a NJPW-hez
AJ miután nem hosszabbította meg a szerződését az Impact Wrestling-el, visszatért egy korábbi munkahelyéhez, a Ring of Honor-hoz. 2014. január 4.-én legyőzte Roderick Strong-ot, majd ezt követően Jay Lethal-t. Rögtön sikerült megszereznie a kötelező kihívó jogot a bajnoki címre, de végül Jay Leathal-tól nem tudta elhódítani az övet. AJ eközben vállalt több független fellépést is, majd  2014. március 27.-én bejelentették, hogy Styles szerződést kötött a NJPW-el. AJ belépett a Bullet Club-ba ahol akkor még Karl Anderson és Luke Gallows is ott volt. Styles lett a Bullet Club Ring of Honor változatának a vezetője. Májusban sikerült legyőznie Okada-t, és ő lett az új IWGP nehézsúlyú bajnok. Ezzel a győzelemmel Styles lett a hatodik gaijin (nem japán) bajnok a cím történetében, és az első amerikai bajnok 2005-ös Brock Lesnar címnyerése óta. Május 17.-én AJ megvívta első címvédését Okada és Michael Elgin ellen a War of the Worlds rendezvényen, New York Cityben. Május 25.-én Styles újra legyőzte Okada-t és másodszorra is megvédte a címét. Július 21.-én elszenvedte első vereségét a NJPW-ben Okada ellen. Október 13-án a King of Pro Wrestling eseményen Styles elvesztette az IWGP nehézsúlyú bajnoki címét Hiroshi Tanahashi ellen, miközben  a visszatérő Yoshi Tatsu megállította a Bullet Club legfrissebb tagját, Jeff Jarrettet, hogy beavatkozzon a mérkőzésbe. November 8-án Power Struggle-ben Styles Jarrett segítségével legyőzte Yoshi Tatsu-t. A mérkőzés során AJ a Styles Clash mozdulatát használta Yoshi-n, ami balul sült el, és komoly sérülés is lehetett volna belőle. A NJPW ezután egy "gyilkos" manőverként jellemezte a befejező mozdulatát.
2005. január 4.-én AJ legyőzte Naito-t a Tokió Dómban, majd február 11.-én másodszorra sikerült elhódítani az IWGP nehézsúlyú címet Tanashi-tól. Az Invasion Attack-on április 5.-én védte meg először a címét a 2014-es World Tag Legue győztese,  Kota Ibushi ellen. AJ öt hónapig birtokolta a bajnoki övet. Július 20.-tól augusztus 14.-ig Styles részt vett a 2015-ös G1 Climax-ban, ahol hat győzelmet és három vereséget szerzett. Október 12.-én a Pro Wrestling King esemélyen  AJ újra megkapta a lehetőséget a címszerzésre, de az IWGP nehézsúlyú bajnok Okada újra legyőzte. Novemberben belépett az IWGP Interkontinentális bajnokságra, és kihívta Shinsuke Nakamura-t egy meccsre. Később abban a hónapban a Styles kénytelen volt feladni a 2015-ös World Tag League sorozatot, mert hátsérülést szenvedett. AJ Styles 2016. január 4.-én tért vissza a NJPW ringjébe, és nem sikerült legyőznie Nakamura-t. A Wrestle Kingdom 10 meccse után AJ értesítette az NJPW-et , hogy elhagyja a céget és aláír a WWE-vel. A következő napon Styles még fellépett a NJPW-nél, de a korábbi Bullet Club-s csapattársai hátat fordítottak neki, és Kenny Omega vezetésével megtámadták a korábbi bajnokot.

WWE
Azt követően, hogy AJ Styles elhagyta a NJPW-et, a WWE 2016. január 20.-án megerősítette a hírt, hogy AJ aláírt a szervezethez. A szerződés kötést megelőzően Styles az Impact Wrestling-el is kapcsolatban állt, és a korábbi munkaadója, Dixie Carter is széles körű megbeszélést folytatott az Impact Wrestling-el, és szerintük Styles beleegyezett abba, hogy visszatérjen a promócióhoz a Bullet Club csapatával, Doc Gallows-al és Karl Anderson-al. Ez az üzlet azonban nem valósult meg, és AJ a  január 19.-ei Royal Rumble PPV-n debütált a WWE-nél. A közönség hangos ovációja jelezte, hogy  AJ Styles rengeteg rajongóval rendelkezik, és végre a legnagyobb szervezetnél követhetik a Phenomenal One pályafutását. Miután Kevin Owens kiejtette a Royal Rumble mérkőzésen, AJ Chris Jericho-val kezdett viszályba. A Fastlane gálán február 21.-én Styles legyőzte Jericho-t, majd egy csapatot alkottak, amely formációnak a Y2AJ lett a neve. A csapatbajnoki címszerzés azonban elmaradt, ugyanis Jericho hátat fordított AJ-nek. Styles kihívta Jericho-t a WrestleMania 32-n egy meccsre, amit Jericho elfogadott a Raw március 28.-ai epizódjában. A WrestleMania 32-n április 3-án Styles-t legyőzte Jericho. A WM után AJ megszerezte a kötelező kihívó jogot Roman Reigns WWE World Heavyweight Champion címére, miután legyőzte Kevin Owens-t, Jericho-t és Cesaro-t egy Fatal Four-Way mérkőzésen. A következő hetekben a korábbi Bullet Club, Luke Gallows és Karl Anderson (később The Club) újra szövetséget kötött AJ Styles-al. A május 1.-ei Payback-en Roman Reigns legyőzte Styles-t amibe Gallows és Anderson is közbeavatkozott. Styles az Extreme Rules PPV-n megkapta a visszavágót, de újra nem sikerült legyőznie Reigns-t. AJ a veszteséget követően kihívta a visszatérő John Cena-t, csak azért, hogy megtámadja a korábbi világbajnokot Gallows és Anderson segítségével, és ezzel heel turn-t tudjon venni. Ezt követően létre is jött a Styles vs. Cena meccs a Money in the Bank PPV-n, amit AJ a The Club segítségével meg is nyert. A 2016-os WWE Draft során Styles a SmackDown-ra míg Gallows és Anderson a Raw-ra kerültek, felosztva ezzel a The Club-ot. A Draft után AJ még egyszer szembe nézett John Cena-val a SummerSlam-en, és le is győzte. A Cena-n aratott győzelme után Styles azt állította, hogy ő a WWE új arca, és jeligévé tette korábban a TNA-nél használt mondatát, amit már jól ismertek a rajongók: "the face that runs the place". 
A SummerSlam-et követően AJ a WWE World Champion cím megszerzését tűzte ki céljául, amit a Backlash PPV-n el is hódított  Dean Ambrose-tól. Ezzel megszerezte a WWE-ben első, összességében nyolcadik világbajnoki címét. Az első címvédésre a SmackDown Live szeptember 27.-ei epizódjában került sor Ambrose ellen. A No Mercy PPV-n Ambrose és Cena ellen újra megvédte bajnoki övét. Majd jött a nem várt fordulat, AJ-t egy tét nélküli mérkőzésben legyőzte James Ellsworth, amely meccs vendégbírója Dean Ambrose volt. A SmackDown GM-je, Daniel Bryan adott Ellsworth-nek egy lehetőséget a WWE világbajnoki cím megszerzésére Styles ellen az október 18.-ai SmackDown Live epizódban, melyet AJ kizárás miatt elvesztett, de a bajnoki övet megtarthatta. Ellsworth a SmackDown Live november 22.-ei adásában legyőzte AJ-t egy létra mérkőzésen. A TLC PPV-n Styles legyőzte Ambrose-t a Tables, Ladders and Chairs mérkőzésen, amiben Ellsworth is a segítségére volt, aki hátat fordított Ambrose-nek. Ellsworth azzal magyarázta a tettét, hogy mivel már többször legyőzte AJ-t, inkább segített neki, hogy újra megküzdhessen vele a WWE világbajnoki címéért. A SmackDown Live december 20.-ai epizódján AJ egy perc alatt legyőzte Ellsworth-ot, ezzel befejezve a történetüket. Egy héttel később Styles megvédte az övét Baron Corbin és Dolph Ziggler ellen. Az új évben megrendezett Royal Rumble PPV-n John Cena legyőzte AJ Styles-t, aki  140 nap után elvesztette a világbajnoki címet. Február 12.-én az Elimination Chamber gálán AJ megküzdött Cena-val, Corbin-al, Bray Wyatt-el, Dean Ambrose-al és a The Miz-el, amely meccsből végül Wyatt jött ki győztesen, és lett a szervezet új világbajnoka. A SmackDown Live következő epizódjában Styles, John Cena-val közösen kihívta Wyatt-et, amin nem tudták legyőzni az új bajnokot. AJ ezt követően még megpróbálta visszaszerezni a bajnoki címét, de Randy Orton, Bray Wyatt elleni viszálya megakadályozta ebben.

US Champion valamint a második világbajnoki ciklus
A SmackDown Live március 14.-ei adásában Styles megtámadta Shane McMahon-t, amikor az megérkezett az épületbe. Ezt követően a SmackDown GM-je, Daniel Bryan kirúgta AJ Styles-t, és a biztonságiakkal kivezettette az arénából. Az este folyamán Shane visszatért, és kijelentette, hogy megküzd AJ-vel a WrestleMania 33 PPV-n április 2.-án. Styles legyőzte főnökét, majd a következő SD adáson kézfogással vetettek véget a konfliktusuknak. Április 11.-én Styles legyőzte Baron Corbin-t és Sami Zayn-t, és ezzel ő lett a kötelező kihívója az United States Champion Kevin Owens-nek. A Backlash PPV-n Styles meg is kapta a lehetőséget Owen ellen, de elvesztette a mérkőzését, mert a lába beakadt a kommentátor asztal vezetékeibe. A Money in the Bank PPV-n június 18.-án AJ megnyerte a létramérkőzést, és újra megszerezte a kötelező kihívó jogot Kevin Owens ellen. Kettejük összecsapására a Battleground-on került volna sor, azonban Styles, egy a Madison Square Garden-ben megrendezett élő eseményen július 7.-én legyőzte Owens-t, és lett életében először a United States Champion. Július 23.-án Owens visszaszerezte a bajnoki övet AJ-től, de két nappal később Styles a SmackDown Live adásán egy három emberes mérkőzésen amiben Chris Jericho is szerepelt, újra nyerni tudott, így már kétszeres bajnoknak mondhatta magát. Ezt követően még folytatta a feudját Owens ellen, majd Baron Corbin vetett véget a 75 napig tartó uralkodásának a Hell in a Cell PPV-n.
Miután nem sikerült visszanyernie Corbin-tól az övet, az aktuális világbajnokkal, Jinder Mahal-al kezdett feudba. Ez idő alatt AJ megjelent a Raw rendezte TLC PPV-n, és megküzdött Finn Bálor-al, akinek az eredeti ellenfele, Bray Wyatt nem tudott megjelenni az eseményen. Styles a PPV-t követő Raw adáson is fellépett. Ezt követően folytatta a viszályát Jinder Mahal-al, majd a november 7.-ei SD Live adásán legyőzte Mahal-t, és lett a WWE kétszeres világbajnoka. November 19.-én AJ megküzdhetett a SurvivorSeries PPV-n a Universal Champion Brock Lesnar-al, amin ugyan alul maradt, de rendkívül pozitív értékelést kapott a ringben végzett munkájára a bajnok ellen. Jinder Mahal megkapta a visszavágót a Clash of Champions gálán, de a korábbi bajnok nem tudta visszaszerezni a bajnoki övet AJ-től. AJ Styles jelenleg Kevin Owens és Sami Zayn párosa ellen kell, hogy megvédje a világbajnoki címét, a soron következő Royal Rumble PPV-n.

Családi élete
AJ 2000-ben házasodott meg, felesége Wendy Jones. A házaspárnak azóta négy gyermeke született,  Ajay Covell Jones, Avery Jones, Albey Jones és Anney Jones. Az első fia középső nevét, a legjobb barátjáról,  Christopher Daniels-ről nevezte el, akinek a valódi neve Daniel Covell. AJ a gyerekei születésnapját tetoválás formájában magán viseli,"AJ 05-03-05 02-14-07 09-15-09" amit először 2010-ben láthattak a rajongók. 2016-ban AJ hozzáadta negyedik gyermekének születési dátumát, a "10-08-14" -t . A család Gainesville-ben él, Grúziában.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal