2018. január 25., csütörtök

5 dolog, amiben különbözik az Impact Wrestling a WWE-től

Ebben a cikkben öt apróbb különbséget mutatnék be, amiben az Impact Wrestling egy kicsit eltér a világ legnagyobb pankrációs szervezetétől.


Egy ideje már megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy megírjam, miben is különböznek a kisebb pankrációs szervezetek a WWE-től. Itt most nem a színfalak mögötti dolgokra, nem a tömegekre, és nem is magára az üzleti részére gondolok, nyilván minden rajongó tisztában van vele, hogy egyetlen céget sem lehet össze hasonlítani a legnagyobbal. Aki figyelemmel kíséri mind az Impact Wrestling, mind a WWE, vagy akár más szervezetek heti adásait, az maga is észrevehette, hogy valamiben azért mindegyik különbözik egymástól. 
Lássuk, azt az 5 pontot, amiben az Impact Wrestling eltér a WWE-től. 

1. Rövidebb adások
A WWE heti szintén több órányi adást sugároz, hiszen ott van a Raw, a Smackdown Live, a 205 Live, az NXT, a Talking Smack, és a Total Divas is. Ha igazi rajongója vagy a cégnek, és nem szeretnél lemaradni egyetlen történésről sem, akkor erre heti több óra szabadidődet is rá kell fordítanod. Ezzel nincs is semmi baj, csak egy idő után mind a néző, mind az adások tartalma is elfáradhat. Az Impact Wrestling heti egy IMPACT! résszel jelentkezik, aminek a hossza másfél óra. Ez a rajongókat nem terheli meg, nem kell az egész hetüket az adásoknak szentelniük, így a kevesebb tartalommal könnyebben tudják a lépést tartani.  

2. The X-Division vs. The Cruiserweights
Még Jeff Jerrett állt elő anno az ötlettel, hogy egy nem megszokott részleggel kellene elválasztani azokat a birkózókat, akik nem rendelkeznek a nagyobb termetű pankrátorok testi adottságaival. A TNA létrehozta az X-Divíziót, ahol kezdetben nem voltak súlykorlátok, de mégis inkább az úgymond high-flyer típusú birkózók kerültek előtérbe. Ezáltal olyan sztárok mint például AJ Styles, Christopher Daniels, vagy Petey Williams elképesztő népszerűségre tettek szert. Akik ezt a fajta stílust kedvelik, nem érezhetnek semmiben sem hiányt egy IMPACT! adásban sem, ugyanis az Impact Wrestling megtartotta ezt a műfajt, és mind a mai napig az összes heti adásban elő szeretettel közvetíti is a rajongóknak. A WWE ugyan ezt a műfajt először a Cruiserwights Classic néven a WWE Network-ön kezdte el közvetíteni, ami nagyon sikeres is volt mind addig, míg át nem került 205 Live néven a heti adásokra. Itt a nézői tömegek már jóval elmaradtak a RAW, vagy a SmackDown Live adásaitól. A cirkálósúlyú részleg nem hozta a várt sikereket.

3. Kiszámíthatatlanság
Aki már régóta a pankráció világának rabja, azt tudja, hogy a WWE adásai eléggé kiszámíthatóak. A rengeteg promó, és a hónapokig eltartó feudok már nem tudják annyira lekötni a nézők figyelmét, és ezen sajnos a cég nem igen változtatott az elmúlt években. Egy-egy nagyobb visszatérőről már napokkal előtte tudni lehet, így sokszor elmarad a nagy meglepetés. Az Impact Wrestling ezen a téren eltér a WWE-től, a TV adások felvételei előtt csak a helyszínt és a dátumot adják meg a rajongóknak, hogy mi vár rájuk az Impact Zone-ban, azzal csak az adások felvételeikor szembesülnek. A másik tényező a kiszámíthatatlanság. Az Impact Wrestling néha hoz olyan döntéseket, amit nem tudnak biztosra, hogy miként fog hatni a nézőkre. Elég csak visszaemlékezni a Broken Hardy sztorira, ami akár kudarc is lehetett volna, mégis a mai napig elképesztő sikeresnek mondható. A WWE ezzel szemben többnyire inkább a biztos utat választja a bizonytalan helyett.
  

4. Mozdulatok szabadsága
Mióta a WWE áttért a PG érára, megszűnt a birkózóik számára az a szabadság amiben előtte részesültek. Ami a nézőknek felháborodást okozna, az cenzúrázva lett, az előadóknak a már megszokott stílusukat merőben meg kellett változtatniuk. Elég csak visszagondolni AJ Styles befejező mozdulatára, mennyire ellenezte először a cég a Styles Clash-t, vagy a Piledirver-t amit több előadó is előszeretettel szokott alkalmazni, mégsem megengedett már számukra. Ez részben érthető is, ugyanis egy-egy mozdulat igazán veszélyesen is végződhet, másrészt viszont elmarad az a kis parázs, amit a rajongók várnak. Az Impact Wrestling-nél és akár több kisebb pankrációs szervezetnél ez a fajta mozgás szabadság a mai napig megvan. Ezt több volt WWE-s pankrátor is elmondta miután elhagyta a céget, mennyivel másabb egy független szervezetnél dolgozni, mennyivel nagyobb a szabadság mind a mozdulatok, mind az előadások terén.

5. Közönség
Azzal mindenki tisztában van, hogy egyetlen pankrációs szervezetnek sem lesz soha akkora közönsége mint a WWE-nek. Ez részben jó, másrészt viszont vannak előnyei is. Amíg a WWE közönsége sokszor inkább a saját maguk szórakoztatásával van elfoglalva a "What" vagy a "Boring" bekiabálásokkal, vagy akár egy strand röplabda dobálásával, tiszteletlenséget mutatnak az előadók iránt. Ez kisebb néző közönségnél teljesen másképp működik. Elég csak megnézni az Impact Wrestling, vagy akár Japán szervezetek nézőit, hogy mennyire együtt tudnak élni az előadókkal. Ilyen téren a Japán közönség a legalázatosabb, ugyanis különös tisztelettel tudnak figyelni az előadókra, és a mérkőzéseikre.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal