2018. január 6., szombat

Impact Wrestling 2017 Slammy Awards

Az alábbi cikkben az Impact Wrestling 2017-es évének legjobbjait foglalnám össze. Ezek az én személyes véleményeim, de hozzászólás formájában várom az esetleges ellenjavaslatokat. A lista 10+1 részből áll, lássuk tavaly kik miben voltak a legjobbak.


1. Az év visszatérője: Matt Sydal
Matt Sydal egy rövid ideig már dolgozott a TNA-nél, majd 2017. áprilisában visszatért a céghez, és lenyűgözte a rajongókat a látványos mozdulatokkal teli mérkőzéseivel. Matt rögtön az X-Division részleg legjobbjai közé lépett, és a cím megszerzéséhez is közel került. Bobby Lashley legyőzésével megnyerte a kötelező kihívó jogot, de a címszerzés elmaradt. Ezt követően EC3-vel kezdett feudot és a Grand Champion cím megszerzését tűzte ki céljául. Sydal-t a tavalyi debütálása óta még nem győzte le senki a ringben.

2. Az év legtöbbet fejlődött birkózója - Moose
Ezt a címet a korábbi NFL játékosra, Moose-ra illetném. Moose a 2017-es egyik legnagyobb pozitív csalódása volt a számomra. Az év eleji feudja Cody Rhodes-al, majd a Bobby Lashley és az American Top Team elleni viszálya abszolút a karrierje fejlődésében segítette. Moose tavalyi legnagyobb sikere a Grand Champion cím megszerzése volt, mikor legyőzte a korábbi bajnok Drew Galloway-t. 

3. Az év legszórakoztatóbb pillanata - JB & Jospeph Park vs. Josh Mathews & Scott Steiner Slammiversary XV
A 2017-es év egyik legfelejthetetlenebb pillanata volt, mikor az 55 öves legendás pankrátor Scott Steiner visszatért az Impact Zone-ba. Steiner a két kommentátor, JB és Josh Mathews feudjába csöppent bele. Borash és Mathews segítségül hívott maga mellé egy tapasztalt birkózót, és amég JB Abyss-t kérte fel partneréül, addig Josh, Steiner segítségét kérte az idei 15. Slammiversary PPV-n megrendezett mérkőzésükre. Ehhez a meccshez minden néző úgy állt hozzá, hogy oké, visszatér egy legenda, de mit is akar csinálni ennyi idősen a ringben? Ekkor jött a csalódás. De pozitív értelemben. Egy igazán elképesztő és szórakoztató mérkőzés lett a végeredmény. Részesei lehettünk golf autós üldözésnek, medencés küzdelemnek amiben megjelent Shark Boy, valamint visszatért Abyss korábbi mentora James Mitchelle is. Ez a meccs méltán érdemli a 2017.-es év legszórakoztatóbb pillanatát.

4. Az év feudja - Alberto El Patron családja vs. LAX 
Alberto El Patron miután megérkezett az Impact Wrestling-hez, rögtön a csúcsra ért. Bobby Lashley legyőzésével elhódította a Global Champion címet, és ez Konnan-nek is szemet szúrt. Az LAX vezetője minden áron azt akarta, hogy a bajnok csatlakozzon csapatához, de Alberto akkori face karaktere nem illett volna bele ebbe a bandába. Konnan pedig ha valamit kitalál, abból nem enged, így elrabolták Alberto családját is, hogy a mexikóinak ne legyen más választása mint közéjük állni. Mivel a bajnok még mindig nem csatlakozott hozzájuk, Konnan meggyőzte Low-Ki-t, hogy lépjen be a csapatába, aki el is fogadta a felkérést. Alberto végül megmentette a családját az LAX-től, de a történet sajnos idő előtt véget ért, mert ekkor lett a bajnok felfüggesztve a repülőtéren történ incidense miatt. Az már csak a jövő kérdése, hogy miként alakulhatott volna tovább a történet, ha Alberto akkor nem keveredik akkor abba az incidensbe...

5. Az év mérkőzése - Eli Drake vs. Johnny Impact - Bound for Glory
Ha már az előbb Alberto El Patron felfüggesztésénél tartottunk, folytassuk innen a történet. A bajnoki címtől megfosztott El Patron a tavalyi év legnagyobb élő showján, a Bound for Glory-n visszatért az Impact Wrestling-hez. Alberto ringbe lépésekor elmondta, hogy nem elégedett a történtek miatt, és számítani lehetett, hogy nem hagyja annyiban, hogy Eli Drake viseli a bajnoki övet, amit előtte pár hónappal még ő hordott. A PPV főmérkőzésén Drake Johnny Impact ellen kellett, hogy kockára tegye a címét, és abszolút a tavalyi év egyik legjobb mérkőzését vívták egymással. Erre azonban El Patron még rátett egy lapáttal, mikor újból megjelent az este folyamán, és közbeavatkozott Impact és Drake küzdelmébe. A mexikói mindkettőt megtámadta, és a rajongók kedvence karakterből előjött a már jól ismert Alberto El Patron heel énje.

6. Az év férfi birkózója - Eli Drake
Miután Alberto El Patron-t megfosztották Global Champion címétől, Jim Cornette egy 20 emberes Gauntlet for the Gold meccset írt ki a megüresedett övért. Az összes nagy nevű birkózó indult is ezen az összecsapáson, sokan az akkor debütáló Johnny Impact sikerének örültek volna, vagy a korábbi bajnok, Bobby Lashley-t gondolták a meccs favoritjának. A 20 emberből azonban Eli Drake jött ki győztesen, és lett a szervezet új bajnoka. Drake az ezt követő hónapokban számtalanszor megvédte a címét, Johnny Impact, Petey Williams, és Alberto El Patron ellen is. A ringben végzett munkájára is abszolút nem lehet panasz, és barátjával Chris Adonis-al is kiválóan tudnak együttműködni, ha arról van szó.

7. Az év női birkózója - Rosemary
Rosemary a Decay csapatban végzett kiváló munkája kellett ahhoz, hogy a rajongók megismerhessék, mekkora tehetség is valójában. A csapat azonban feloszlott, és a lány Abyss és Crazy Steve nélkül inkább face fordulatot vett, és így még jobban a rajongók kedvencévé vált. Rosemary felvette a versenyt a már ismertebb birkózókkal, mint Gail Kim, ODB, Madison Rayne, de végül Sienna megfosztotta a Knockouts bajnoki címétől. Ekkor azonban megérkezett a céghez Taya Valkyrie, akivel a feudja a Bound for Glory-n teljesedett volna be, de ez a mérkőzés 2018-ra lett eltolva, mivel Taya lemondta a kanadai szereplését.

8. Az év legjobb csapata - LAX
2017. március. Egy hosszabb kihagyás után visszatért az Impact Wrestling-hez a Konnan vezette LAX. A formáció már nem a régi megszokott Homicide & Hernadez páros, hanem két fiatal tehetség, Santana és Ortiz lett az aki a főszerepet vette át. A csapat egy női taggal is bővült Diamante személyében, aki Homicide-al és Konnan-el közösen mindenben segíti a két új birkózó ringben való szereplését. Az LAX kezdésnek rögtön eltörölte a Decay csapatát, majd jött az Alberto El Patron elleni viszály, amiben szintén kiváló munkát végeztek a srácok. Végül az Ohio-i csapat érkezése, az o.V.e vetett véget a hosszan tartó bajnoki uralkodásuknak. A csapat ezt követően a Christ testvérekkel kezdett feudba, ami szintén elképesztő mérkőzéseket eredményezett. Santana és Ortiz a 2018-as év első Impact adásában legyőzte a o.V.e csapatát, és visszaszerezte a Tag Team Champion címeket. 

9. Az év legjobb high flyer-e - Sonjay Dutt
Sunjay Dutt nevét rengetegen ismerik a pankráció világában. Jeff Jarrett megérkezésével, idén áprilisban vissza is tért a céghez, hogy elképesztő technikás stílusával újra elkápráztassa a rajongókat. A tavalyi India-i turné során megszerezte élete első X-Divisin bajnoki címét, Low-Ki legyőzésével. Sonjay nem mellesleg az Impact Wrestling kreatív csoportjának is a tagja lett, és mellette a ringben sem okozott csalódást. Végül Trevor Lee megfosztotta a bajnoki övétől, de 2018-ban minden bizonnyal láthatjuk még az X-Division részleg egyik legjobb előadóját jobbnál jobb mérkőzésekben szerepelni.

10. Az év csalódása - Jeff Jarrett
A 2017-es év sok mindenben mérföldkő volt az Impact Wrestling történelmében, ugyanis Ed Nordholm, az Anthem Sports elnöke lett a cég többségi tulajdonosa. A korábbi elnök, Dixie Carter a háttérbe vonult. Helyét az egykori alapító, Jeff Jerrett vette át, aki közben még a saját birkózó szervezetét, a Global Force Wrestling-et is irányította. Jeff ekkor úgy gondolta a két márkát egyesíteni lehetne, és a cég hajlott is az egybeolvadás gondolata felé. GFW logo fel is került az Impact termékére. Idő közben Jarrett és az Impact Wrestling kapcsolata megromlott, ugyanis a Hall of Famer többször is ittasan lépett független szervezeteknél. Az új vezetőség nem tolerálja az ilyen dolgokat, és Jarrett-nek távoznia kellett a vezetői posztból, valamint az üzleti kapcsolat is végül nem valósult meg.

10+1. Az év legendája - James Storm

James Storm igazi TNA Original-ként volt számontartva a cég történelmében. A kezdetek óta az Impact roster-ét erősítette, kisebb nagyobb kihagyásokkal, de 15 évig dolgozott a szervezetnél. Az év végén azonban jött a nem várt hír, James nem tudott megegyezni a szerződése feltételeiről az új vezetőséggel, és a korábbi Beer Money tag elhagyta az Impact Wrestling-et. A Cowboy tavaly többnyire a saját csapatával a DCC-vel állt feudba, majd jött az EC3 elleni viszály és az AAA szervezet pankrátoraival Texano-val, Pagano-val és El Hijo Del Fantasma-val volt összetűzése. Az utolsó konfliktusa, ami végül a búcsú mérkőzését is elősígette, az American Top Team elleni küzdelme volt. Úgy gondolom James Storm ezzel a karrierrel méltán kapja az év legendája címet, és csak reménykedni tudok, hogy láthatjuk még a jó öreg Cowboy-t a hatszögletű ringben, ha másképp nem, Hall of Famer-ként.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Címkék: ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal